Literarna sekcija –mlađi uzrast

Amina Jabučar

Literarna sekcija

Nada Glišić

Novinarska sekcija - stariji uzrast

Nada Glišić

Recitatorska sekcija - mlađi uzrast

Sanela Ljumanović

Recitatorska  sekcija - stariji uzrast

Eldina Brulić-Sorguč

Likovna sekcija – mlađi uzrast

Bojana Kozomara

Likovna sekcija – stariji uzrast

Osmanbegović Daria

Dramska sekcija - mlađi uzrast

Anesa Omanović Almira Homarac

Bibliotekarska sekcija

Banjac Sanja

Hor – mlađi uzrast

Lejla Goro

Hor i orkestar – stariji uzrast

Hamza Alković

Folklorna sekcija

Vedad Hindija


LITERARNA SEKCIJA - Mlađi uzrast

Članovi Literarne sekcije koriste svoju maštu koju pretoče na papir i na taj način izražavaju svoje osjećaje, tajne, misli... Razvijamo ljubav premam knjizi i pisanoj riječi. U rad sekcije su uključeni učenici trećih i četvrtih razreda. Svojim radovima učestvujemo na priredbama, naši radovi se objavljuju u časopisima, školskom listu, itd. Radove takođe objavljujemo i na školskom panou i tako ih mogu pročitati i učenici naše škole.

-


LITERARNA SEKCIJA I NOVINARSKA SEKCIJA - Stariji uzrast

Slijedeći ideju vodilju „Riječi lete, zapisano ostaje“ učenici Literarne i novinarske sekcije-stariji uzrast  bilježe misli na papiru protkane notama pjesništva. Podsjećajući se značajnih događaja za našu školu i domovinu, pero sekcije prošeće kroz Bosnu i Hercegovinu, nerijetko obilazeći i destinacije inostranstva. Na krilima mašte stvaraju se ideje, komponuju razmišljanja  koja se pretaču u pismeni iskaz. Ova sekcija, pod vodstvom nastavnice Nade Glišić,  nudi mogućnost svakodnevnog istraživanja, dobre zabave, razvijanje sklonosti prema pismenoj riječi i obogaćuje komunikaciju. BIBLIOTEKARSKA SEKCIJA

Povodom 90 godina od rođenja i 10 godina od smrti književnika Ahmeta Hromadžića članice Bibliotekarske sekcije su izradile pano u biblioteci posvećen životu i djelu ovog našeg velikog književnika za djecu kao i pano sa učeničkim literarnim i likovnim radovima posvećen zimi.

-

-


FOLKLORNA SEKCIJA

Članovi folklorne sekcije gaje i unapređuju raznovrsne oblike umjetničkog izraza, posebno njegujući kulturnu baštinu Bosne i Hercegovine. Članovi uspješno prezentiraju koreografije od KUD-a "LOLA". U rad sekcije su uključeni učenici od prvog do devetog razreda i svi su dobrodošli. Folklorna sekcija učestvuje na različitim manifestacijama u školi, kao i na općinskim takmičenjima.

-

-


SEKCIJA MALI LJUBITELJI KNJIGE

Članovi sekcije "Mali ljubitelji knjige" su učenici drugog i trećeg razreda. Sekcija razvija ljubav prema knjizi, pisanoj riječi. Namijenjena je učenicima koji vole čitati i razmišljati  o pročitanom. Razgovaramo i analiziramo pročitano kroz različite aktivnosti, npr. pravimo slikovnice, igramo se sudnice (sudimo nekom od likova), raspravljamo kroz debate, igramo se "šta bih ja na njegovom/njenom mjestu" itd.

-

-
 


© All rights reserved

Web design & update Mahir Zolota