Friday, Aug 07th

Last update08:47:03 AM GMT


Mladi fizičari

Amir Cero

Mladi hemičari/ Zaštita od  NUS-a

Amela Mahmutović

RTV Školarac

Sanela Ljumanović

Mladi geografi

Marijana Bagara

Mladi matematičari

Lejla Maslo i Nada Sokolović

Prva pomoć i zaštita

Sanela Kadić

CIVITAS

Anita Suša

Kulturna baština

 

Šemsa Ćuprija

English club

Aida Sivić-Babić
SEKCIJA "MLADI MATEMATIČARI"

U rad sekcije "Mladi matematičari" uključeni su nadareni učenici i svi učenici koji žele da prošire svoje znanje iz  matematike. Učenici rješavaju složenije zadatke odabrane iz zbirki, koje su namijenjene radu sa nadarenim učenicima, te zadatke sa prošlih općinskih, kantonalnih, federalnih takmičenja i matematičkih olimpijada. Pored težih zadataka, učenici su u prilici rješavati i zadatke  iz zabavne matematike.

-

-


SEKCIJA "MLADI BIOLOZI"

Sekcija „Mladi biolozi“ broji osamnaest učenika koji vrijedno rade na uređenju školskog dvorišta, estetskom uređenju kabineta biologije, te brizi dekorativnih biljaka naše škole. Osim održavanja urednosti i razvijene svijesti u domenu ekologije, mladi biolozi su aktivni učesnici u obilježavanju značajnih datuma, među kojima ističemo Dan planete Zemlje. Sadnjom cvijeća u proljeće i naša će škola zamirisati proljetnom svježinom i bit će ukrašena ćilimima cvijeća.  Osim estetske slike koju  kreiraju, učenici ove sekcije učestvuju u izradi preparata, mikroskopiranju biljnih i životinjskih preparata. Voditelj sekcije Šećo Rujović i članovi sekcije „Mladi biolozi“ nam poručuju da zajedno sa njima učestvujemo u zaštiti i unapređenju životne sredine.

-
-SEKCIJA "MLADI GEOGRAFI"

Sekcija „Mladi geografičari“ broji sedamnaest članova, učenika šestog razreda.

Termin održavanja sekcije je od 12:00–13:55 sati. U prvom polugodištu učenici su upoznati sa osnovnim fizičko-geografskim i društveno-geografskim osobnostima Svijeta i Bosne i Hercegovine. Sekcija je učestvovala u obilježavanju Svjetskog dana ljudskih naselja 1. oktobra, te Međunarodni dan smanjenja prirodnih karastrofa putem Power Point prezentacija, te izradom plakata na navedene teme. 

-

-


"ART" SEKCIJA

„Kada se vrijedne ruke slože, sve se može!“  je rečenica koja u cjelosti opisuje rad ART sekcije.Izrada nakita i novogodišnjih čestitki predstavlja užu specijalnost članova ove sekcije, pod rukovodstvom učiteljice Amine Jabučar.U obilježavanju svih značajnih datuma članovi sekcije ART stavljaju svoj pečat, a  njeni članovi u svakom novom susretu doživljavaju relaksaciju, uče jedni od drugih, te stvaraju nove i jedinstvene primjerke.

-

-


SEKCIJA "ENGLISH CLUB"

Cilj i zadatak sekcije engleskog jezika je pružanje sveobuhvatnog lingvističkog i kulturološkog znanja, što u isto vrijeme doprinosi intelektualnom, spoznajnom i kreativnom razvoju učenika.

Pored intenzivne pripreme za polaganje eksterne mature, zainteresovani učenici imaju mogućnost individualnog napredovanja ili rada u maloj grupi u kojoj će doći do izražaja njihova kreativnosti sposobnost rješavanja zadataka sličnih onima koji ih očekuju na takmičenjima iz znanja engleskog jezika. Učenici gledaju filmove i čitaju knjige na engleskom jeziku, a kasnije o njima razgovaraju. Aktivno učestvuju i u izradi školskog časopisa, osmišljavajući “englesku stranicu”.

U planu je nekoliko interesantnih projekata  koji se vezuju za datume značajne u historiji i kulturi zemalja engleskog jezičkog područja. 

Časovi su  predviđeni  za učenike devetog razreda. 

-

-
You are here