Tuesday, May 26th

Last update07:22:24 AM GMT

Dan planete Zemlje

                                                                       Liječnik liječi,

priroda ozdravljuje.“

latinskaposlovica

22. april, Dan planete Zemlje, su učenici četvrtog razreda naše škole, obilježili realizacijom radionice naziva "Modna revija - reciklaža i očuvanje životne sredine". Cilj radionice je kako industriju, u ovom slučaju modnu, uskladiti sa ekologijom i očuvanjem životne sredine, te pokazati kako se reciklirani materijali mogu koristiti u modnoj industriji.

Učenici su zajedno sa roditeljima i učiteljicama Bojanom Kozomara, Sanelom Ljumanović i nastavnicom Edinom Zubača, šili odjeću od materijala koji se mogu reciklirati, te nakon toga je organizovana modna revija, na veliko zadovoljstvo svih prisutnih.

Učenici sekcije „Mladi biolozi“ sa nastavnicom Sanelom Kadić, u subotu 20.4.2019. godine na poziv MZ Staro Hrasno, su dali svoj doprinos u čišćenju velikog parka u blizini naše škole. Tog dana je održana i radionicu „Moje poruke za Dan planete Zemlje“.

Učenici odjeljenja l1 su sami dali prijedlog da očiste dvorište škole i tako ga učine ljepšim i obilježe Dan planete Zemlje. Zajedno sa učiteljicom Anesom Omanović su realizovali ideju i tako vlastitim primjerom doprinijeli dizanju svijesti o očuvanju zdrave okoline.

Više fotografija 

You are here